GET YOUR KNIT CLEAN met hulp van PetiteKnit" - Organisch wasmiddel 250 ML

€ 12,50
verkrijgbaar
SKU
get your knit clean - organisch wasmiddel - 250 ml A0011-udl #

Organische vloeibare zeep met lanoline voor wol en zijde - fles 250 ml. 

De zeep is natuurlijk en geproduceerd in Duitsland met respect voor het milieu. De lanoline helpt zowel het natuurlijke vet van de wol te behouden als ook het de wolvezel schoon en vrij van bacterien te houden. 

Om je breiwerk te wassen, heb je maar een heel klein beetje zeep nodig. Volg eenvoudig de wasinstructies op de fles, and volg ook altijd de wasinstructies van het garen waar het kledingstuk mee is gemaakt.

Het volgende kan gezien worden als een algemene handleiding:  

Instructies voor wassen met de hand:

  1. Vull een emmer met water van ca.  20° C en wat wol-zeep (ca. 1 eetlepel voor 5 liters water). Laat het breiwerk ongeveer 15 minuten weken – of de tijd die je nodig hebt om een kop koffie te drinken. Wrijf het breiwerk niet. 

  2. Spoel de zeep van het breiwerk.

  3. Centrifugeer het breiwerk in de wasmachine (op 800-1200 omwentelingen), zodat het water uit het breiwerk wordt geslingerd. Let op! Test je wasmachine altijd met een proeflapje! Als je geen wasmachine hebt, rol je het breiwerk in een handdoek om het water eruit te duwen.

  4. Leg het breiwerk plat te drogen op een handdoek. Leg het breiwerk in de juiste afmetingen (zoals aangegeven in het patroon).

  5. Laat rusten om te drogen.

Copyright Debreiboerderij 2019. Alle rechten voorbehouden.